תחומי התמחות

 

ד"ר סרחיו גבריאל סוסמליאן מתמחה בביצוע ניתוחים מהסוגים הבאים:

 
תיקון בקע –
 
בקע או הרניה או כפי שהוא מכונה בפי העם - כילה, הוא אחד הניתוחים הנפוצים ביותר, בעיקר בקרב גברים. במצב כזה, למעשה חלק פנימי שבבטן בולט החוצה מאחד הפתחים הטבעיים של דופן הבטן, וגורם לאי נוחות משמעותית ואף לכאבים באזור החזה, או הבטן. הבקעים פורצים באזור המפשעה, הטבור וצדי הבטן. את הבקע ניתן לתקן באמצעות ניתוח לפרסוקופי או באמצעות ניתוח בגישה פתוחה.
הקליקו להמשך קריאה
 
ניתוחים בריאטריים –
 
ניתוחים אלה למעשה נועדו לספק מענה במקרים של השמנת יתר, ולהפחית את הסיכון למחלות שונות אשר נובעות מהשמנת יתר חולנית. הניתוחים מתבצעים בגישה לפרוסקופית על ידי ד"ר סוסמליאן והם כוללים ניתוח טבעת, ניתוח שרוול קיבה וניתוח מעקף קיבה, הם ניתוחים שעשויים להטיב עם כל מי שסובל מהשמנת יתר.
הקליקו להמשך קריאה
 
ניתוח מיני מעקף
 
ניתוח מיני מעקף הוא ניתוח בו מקטינים חלק גדול של הקיבה באופן משמעותי ולספיגה פחותה של המזון בגוף. הניתוח כולל רק חיתוך אחד של הקיבה וחיבורה (השקתה) למעי. לעומת ניתוח מעקף קיבה רגיל בו מתבצעים שני חיתוכים של הקיבה והמעי .
בניתוח מיני מעקף המנתח מחלק את הקיבה לשני חלקים, האחד לכיס צר וארוך שנשאר קרוב לוושט, והחלק השני הגדול יותר שנותר למעשה מנוטרל ולא מקבל מזון .
התוצאה היא שהמנותח יכול לאכול רק כמות קטנה של מזון, שכן כעת נפח הקיבה שלו קטן מאד. והחלק השני של הקיבה נותר גדול אך לא מקבל מזון אלא רק מפריש מיצי עיכול. בכך מתבצע עיכול גם בקיבה וגם במעי.
הניתוח מתבצע בגישה לפרסקופית (ניתוח בו מחדיר המנתח את כלי הניתוח דרך 5 חתכים זעירים בבטן ) הניתוח מתבצע בהרדמה מלאה.
הניתוח דומה לניתוח מעקף קיבה, אך פשוט יותר לביצוע ומתקיימת לאחריו תת הספיגה משמעותית יותר.
החזרה לשיגרה לאחר הניתוח היא בדרך כלל היא בין שבוע לשבועיים לאחר הניתוח.
בחודש הראשון לאחר הניתוח יש להקפיד על תזונה נוזלית רכה ולקיחת ויטמינים בהתאם להנחיות .
לאחר כחודש, ניתן לחזור בהדרגה לתזונה רגילה.
הקליקו להמשך קריאה
 
מחלות של כיס המרה –
 
כיס המרה הוא איבר קטן בצורה וגודל של אגס, הנמצא בחלקו הימני העליון של חלל הבטן, מתחת לכבד. תפקידו של כיס המרה הוא להיות מחסן של מיצי המרה, המופרשים על-ידי הכבד למעי הדק לעזרה בעיכול המזון. קיימות מספר בעיות שעלולות לגרום לכיס המרה לתפקד באופן לא יעיל, והשכיחה מביניהן היא ייצור של אבנים בכיס המרה. זוהי תופעה קלה לאבחון, שברוב המקרים לא תדרוש התערבות כלשהי. עם זאת, ישנן מחלות של כיס המרה אשר עלולות לסכן חיים, ובמקרים אלה יש לשקול התערבות ניתוחית לכריתת כיס המרה.
הקליקו להמשך קריאה
 
סרטן המעי הגס
 
סרטן המעי הגס הוא שם כללי למגוון גדול של גידולים בתוך אזור המעי הגס, השונים זה מזה במיקומם, מבנה התאים, גודל וכו'.

הגורמים למחלה

  • גיל – בעוד שהמחלה נדירה מאוד בקרב אנשים צעירים, היא הופכת לנפוצה מאוד בקרב גברים ונשים אחרי גיל 40.
  • תזונה – תזונה "מערבית" נחשבת היום לסיבה עיקרית לעליה במספר מקרי סרטן הגס בשנים האחרונות. מזון דל בתאית וסיבים תזונתיים, אך עתיר קלוריות ועשיר בשומן ובצק משחק תפקיד חשוב בהתפתחות המחלה.
  • פוליפים במעי הגס – הימצאות פוליפים במעי הגס היא סימן מחשיד המבשר על סיכון מוגבר להתפתחות סרטן המעי הגס. בחלק מהמקרים הגידול הממאיר מתפתח מתוך אחד הפוליפים אשר במעי.
  • מחלות מעיים כרוניות, כגון קוליטיס כרוני או מחלת קרוהן.
  • תורשה – אם לאחד ההורים היה סרטן המעי הגס, הילדים נכנסים לקבוצת סיכון להתפתחות המחלה.
 
הסימפטומים של המחלה.
 
לסרטן המעי הגס אין תסמינים חד-משמעיים, במיוחד בשלבים הראשונים של המחלה. זו אחת הסיבות שחלק ניכר מהחולים לא פונים לרופאים כבר בשלבים מתקדמים מאוד של המחלה, מה שכמובן מקשה מאוד על הטיפול ומפחית בצורה משמעותית את איתור המחלה.
הקליקו להמשך קריאה
 
 
הזעת יתר –
 
 
הזעה היא דרכו הטבעית של הגוף להתקרר ולווסת את הטמפרטורה שלו, אין ספק כי מדובר בתופעה לא נעימה, שעלולה לגרום למבוכה ולתסכול עז בקרב כל מי שסובל ממנה. הזעת יתר נפוצה באזור כפות הידיים, בית השחי והרגליים. אחת השיטות לטיפול בתופעה זו היא ניתוח כירורגי בגישה טורקוסקופית – חיתוך העצב שגורם להזעה נחשב לבטוח וליעיל למדי.
הקליקו להמשך קריאה
 
מחלות שפירות של הוושט –
 
הוושט משמש כמעין פרוזדור מזון וכל תפקידו להעביר את האוכל מהפה לקיבה ולעיתים מתפתחים בו גידולים ממירים ושפירים. בחצי מהמקרים הגידול יופיע בחלק התחתון של הוושט, והוא עשוי לגרום לקושי משמעותי בתפקוד. המחלות השפירות כוללות בין היתר: ריפולקס, בקע סרעפתי ואכלזיה. כל אחת מהמחלות האלה עלולה לגרור תופעות לא נעימות, כגון: צרבת, הקאות, כאבי חזה שמאוד דומים להתקפי לב ולתופעות נוספות. במחלות אלו ניתן לטפל באמצעות ניתוח בגישה לפרוסקופית, כשבאכלזיה ניתן לטפל גם באמצעות גסטרוסקופיה.
הקליקו להמשך קריאה
 
טחורים ופיסורה -
 
ליכולת הברוכה ללכת על שניים, האופיינית למין האנושי, יש גם תופעת לוואי שלילית, והיא הנטייה של הדם להתנקז בפלג התחתון של הגוף. פגיעה בזרימת הדם באזור האגן מובילה גם לבעיות פרוקטולוגיות רבות, כשהנפוצות ביותר ביניהן הן טחורים ופיסורה – סדק בפי הטבעת.
 
הטחורים -
 
הם בעצם כלי הדם שהתרחבו ואף יצאו באזור פי הטבעת. טחורים פנימיים – אלה כלי הדם המורחבים שנמצאים בתוך פי הטבעת, באזור התחתון של המעי. הם מכוסים בשכבה דקה של רירית ונוטים לכאוב פחות, אך לדמם יותר מאשר טחורים חיצוניים, כלומר לאלה שנמצאים מחוץ לפי הטבעת. הטחורים החיצוניים מדממים פחות, אך גורמים יותר אי נוחות, לעיתים עד כדי אי יכולת ישיבה, במיוחד על משטח קשיח.
 
הפיסורה -
 
היא סדק הנוצר בפי הטבעת, קרע בעור העוטף את פי הטבעת. הלחץ המופעל על האזור גורם לקרעים קטנים בעור שעם הזמן מתארכים ומגיעים ל-1-2 ס"מ אורך ואינם מתאחים בעצמם. פיסורה מתאפיינת בכאבים חדים וחזקים בזמן היציאה וטיפות דם המלוות את היציאה. הכאבים החדים לעיתים גורמים להימנע מיציאות, והדבר כמובן רק מחמיר את המצב ומגביר את הלחץ על האזור, וכתוצאה מכך מעמיק את הקרע הקיים.
הקליקו להמשך קריאה
 
 
ד"ר סוסמליאן מזמין אתכם לקבל ייעוץ מקצועי במרפאתו. יש לתאם תור במרפאה.